на живо

Само за пари ли отива Бербатов в Индия?

"Всяка стъпка в кариерата на Бербатов е изчислена с банкерска точност", уверен е журналистът Георги Атанасов

Димитър Бербатов е избрал да продължи кариерата си в Индия не само по финансови причини, убеден е спортният журналист Георги Атанасов. Българският нападател ще подсили "Керала Бластърст", който играе в елитната лига. Той обаче ще има статут на една от звездите в местното първенство и едва ли ще усети местните нрави отблизо.

"Основната причина е финансовата. Това са големи пазари в най-бурно развиващата се част на света - Индия, Китай. Милиардни страни с огромен бизнес, свръхбогати хора. Имат чудовищни медии, най-вече телевизионни. Големите пари търсят винаги медийна, политическа, социална и бизнес промоция чрез футбола", каза Атанасов в "Тази сутрин".

Спряганата сума по договора на Бербатов е 1 млн. евро за 4-5 месеца първенство.

"На това ниво в Европа могат да бъдат получени пари само в ограничен кръг клубове, които са свръхбогатите английски клубове, "Байерн" Мюнхен, "Барса", "Реал" Мадрид и ПСЖ - катарското бижу от пещерата на Аладин. Като махнем 10-15 свърхбогати клуба, после идва високата средна класа. Отбори от ранга на "Фиорентина", "Атлетико" Мадрид, "Борусия" Дортмунд, "Лион", "Наполи", "Рома", "Лацио", не могат да си позволят 200 хил. евро заплата на месец", обясни той.

Как изглежда екзотичния тим на фона на цялостната кариера на Бербатов, който има в колекцията си 2 титли на Англия с "червените дяволи"?

"На почти 37 години къде да играе повече? Той постигна световния връх в "Манчестър Юнайтед", игра в един от свръхбогатите клубове - "Тотнъм", направи страхотна промоция в началото в Германия, представи се в "Монако" на кралско ниво. Единствената по-спорна спирка в неговата почти 20-годишна кариера беше в ПАОК Солун. Всичко друго е изчислено с банкерска точност", заяви Атанасов.

Къде всъщност отива Бербатов, това ли ще бъде последната му стъпка и защо не избра да подсили "Берое", вижте в следващото видео: