на живо

Самоубийствено реми попари "Милан" и "Наполи"

Неаполитанците вече сериозно изостават от лидера "Ювентус"

Getty Images

Отборите на "Милан" и "Наполи" не излъчиха победител в едно от дербитата на кръга в Серия "А". Равенството 0:0 обаче не удовлетворява нито един от двата тима и може да бъде определено като "самоубийствено".

"Росонерите" са четвърти, но още утре могат да се свлекат в класирането при евентуални победи на "Рома" или "Сампдория". "Партенопеите" пък в момента изостават на 8 точки от лидера "Ювентус", който е и с мач по-малко.

Гостите от Неапол влязоха в срещата като фаворит и оправдаха реномето си, стигайки до голова възможност още в 5-ата минута. Хосе Кайехон шутира от воле, но Джанлуиджи Донарума се намеси блестящо. Отговорът на домакините бе далечен удар по земя на Сусо. 

Снимка: Getty Images

"Червено-черните" започнаха по-активно второто полувреме, а Кесие пропусна да запише името си сред голмайсторите. Междувременно Донарума се отличи с още няколко добри спасявания.

В 71-ата минута в игра за "Милан" се появи новото попълнение Кшищоф Пьонтек. Малко след влизането си в игра, талантливият поляк свали с глава към Матео Мусакио, който шутира, но твърде слабо и Давид Оспина успя да спре топката преди да премине голлинията.

Гостите завършиха двубоя на "Сан Сиро" с човек по-малко, тъй като в добавеното време Фабиан Руис бе изгонен за втори жълт картон след игра с ръка.