на живо

"Сън": Кубрат ще вземе 2 милиона паунда от мача за световната титла

70 000 билета за мача срещу Джошуа са разпродадени

Lap.bg

Кубрат Пулев ще прибере около 2 млн. паунда от предстоящия мач срещу Антъни Джошуа. Това твърди британското издание "Сън". 

Мачът за световните титли в тежка категория във версиите IBF, IBO и WBA ще бъде на 28 октомври в Кардиф. Той ще се състои на стадион "Милениум", а още в първия ден след пускането в продажба на билети, бяха продадени близо 70 хил. пропуска.

Пулев вече е решил какво ще направи с част от хонорара си. Той обяви преди дни, че при победа над шампиона Джошуа, ще дари половината сума за благотворителност

"Аз ще съм щастлив да съм световен шампион. Парите нека да зарадват други, крайно нуждаещи се", написа в социалните мрежи българският боксьор.

Снимка: Reuters

За интерконтиненталния шампион Пулев (26 мача, 25 победи, 13 с нокаут) това ще бъде втори опит да спечели световна титла в тежка категория. През 2014 г. той не успя да осъществи тази своя цел, след като загуби от Владимир Кличко.

Джошуа (19 мача, 19 победи, 19 с нокаут) пък се сдоби с коланите след знаменита победа именно над украинеца, който в последствие прекрати кариерата си и се отказа от реванш, пред 90 000 на стадион "Уембли" по-рано през 2017 г.