на живо

Съотборници изумиха с два невероятни пропуска в един мач! (ВИДЕО)

Вижте на каква уникална ситуация станаха свидетели зрителите на мача Макаби - Порто

БГНЕС

Порто е все по-близо до класиране за осминафиналите на Шампионска лига след трета победа в Група 7, постигната с 3:1 при гостуването на Макаби (Тел Авив). Въпреки препълнените трибуни на стадион "Сами Офер", домакините отново не успяха да се противопоставят на именития си съперник, от който загубиха с 0:2 и преди две седмици. "Жълто-сините" имаха добри ситуации, при които обаче вратарят на гостите Икер Касияс се намеси отлично.

Головете за Порто отбелязаха Кристиан Тейо (19'), Андре Андре (49') и Мигел Лаюн (72'), а първото попадение на Макаби в груповата фаза бе дело на Еран Захави от дузпа (75'). Колкото и да е странно обаче, ситуациите за головете не бяха най-интересните в двубоя, тъй като двама футболисти на "драконите" пропуснаха да отбележат попадения от перфектни позиции.

За начало в 34' Венсан Абубакар стреля във външната част на страничната греда, останал сам на четири метра разстояние от опразнената врата.

А за да не остане по-назад от нападателя, в 58' от 7-8 метра халфът Евандро изпрати топката в трибуните, въпреки че пред вратата на Макаби отново нямаше нито един футболист. Вижте уникалните пропуски във видеото.

Макар да не вярваха на случилото се, гостите успяха да се възползват от останалите си ситуации и остават лидери в класирането с актив от 10 точки. "Драконите" се нуждаят от една точка в следващия кръг, в който приемат Динамо (Киев) на "До Драгао", за да се класират за елиминационнаа фаза. Макаби остава на последно място с 0 точки и голова разлика 1:11.