на живо

Съотборниците на Шурал го изпратиха с емоционална церемония (ВИДЕО)

Съпругата на загиналия футболист се прибра в родината заедно с двете им дъщери.

Facebook

Съотборниците на загиналия 28-годишен чешки футболен национал Йозеф Шурал си взеха последно сбогом с него на церемония, на която не успяха да прикрият сълзите и мъката си.

Играчът на турския "Аланияспор" загина в катастрофа след мача срещу "Кайзериспор" в мач от 30-ия кръг на Суперлигата. Той е пътувал в минибус, който се е преобърнал, след като шофьорът е заспал.

На емоционалната церемония присъстваха всички играчи, с които Шурал делеше съблекалня, победи и загуби на терена. Към тях се присъедини президентът на клуба Хасан Чавушоглу, както министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу. 

След като церемонията приключи, съпругата на Шурал - Дениса и дъщерите им Ванеса и Мелиса отпътуваха за Чехия, за да се включат в церемонията по отдаване на почит, която сънародниците им подготвят. Те поставиха свещи в близост до стадиона на "Спарта" Прага. Там нападателят игра 3 сезона, преди да продължи кариерата си в Турция.

Снимка: Facebook

В катастрофата пострадаха още шестима от пътниците в минибуса. За щастие тяхното състояние е стабилно и са без опасност за живота. 

Тагове:

Йозеф Шурал