на живо

Съотборник на Соколов с положителна проба за коронавирус

Ървин Нгапет е в инфекциозна болница в Русия

Instagram

Лошото момче на волейбола - французинът Ървин Нгапет, е дал положителна проба за коронавирус. Това съобщи той с публикация в социалната мрежа "Инстаграм". 

Нгапет е съотборник на българския национал Цветан Соколов в руския "Зенит" Казан. От клуба потвърдиха, че французинът е заразен с COVID-19, но увериха, че не е имал контакти с други волейболисти в отбора.

Снимка: Instagram

Европейският шампион от 2015 г. е научил, че е заразен преди дни. Той се е възползвал от паузата в първенството в Русия (плейофите трябва да започнат през април) и се е прибрал в родната Франция. При завръщането си в Казан, Нгапет е бил тестван, след като се е оплакал на лекаря на тима от неразположение. Медикът веднага е съобщил за това на местните власти, които са изпратили в дома на французина екип и волейболистът е бил хоспитализиран в местната инфекциозна болница. 

В официалното съобщение на "Зенит" по случая се казва, че състоянието на Нгапет се подобрява и му благодарят за дисциплината и стриктното спазване на лекарските разпоредби.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

ОФИЦИАЛЬНОЕ ЗАЯВЛЕНИЕ Директор нашего клуба Олег Брызгалов прокомментировал ситуацию с госпитализацией доигровщика команды Эрвина Нгапета. «После завершения регулярного чемпионата России нашим игрокам было предоставлено несколько дней отдыха, которые Эрвин Нгапет провёл на родине. Он вернулся в Казань ночным рейсом. На следующее утро он связался с клубным врачом, сообщив о признаках простудного заболевания. Наш доктор попросил его находиться дома, ни с кем не контактировать и позвонил на телефон горячей линии Роспотребнадзора. К Нгапету домой приехала специальная бригада скорой помощи, которая госпитализировала его в инфекционную больницу. Спасибо Эрвину за понимание и дисциплинированное отношение к указаниям врача. Это позволило избежать контакта с другими игроками о сотрудниками клуба. В настоящее время Эрвин находится под наблюдением врачей, в его состоянии наблюдается положительная динамика, он чувствует себя хорошо. Руководители клуба и тренерский штаб постоянно находятся с ним на связи по телефону. Мы искренне желаем Эрвину скорейшего выздоровления и ждём его возвращения в команду!».

Публикация, споделена от Volleyball Club Zenit-Kazan (@volleyzenit) на

"Дадох положителна проба за COVID-19 преди седмица. Най-трудното е зад гърба ми. Прекарах 3 тежки дни, но те приключиха. След седмица излизам от болница. Останете у дома. Това не се случва само на другите", призова волейболистът в "Инстаграм".

Нгапет е известен не само с добрата си игра, но и с бурния си нрав. През 2015 г. той се опита да избяга с колата си, след като блъсна трима души на пътя. За щастие те пострадаха леко. 

Година по-рано той получи условна присъда от 3 месеца заради сбиване през 2012 г. 

Нгапет е първият по-известен волейболист, който дава положителна проба за коронавирус. В Русия първенството продължава по план, докато у нас мачове не се играят. За това пък част от волейболистите, като посрещачът на "Черно море" Явор Генов, намериха забавен начин да оползотворят за тренировки тоалетната хартия, с която хората се презапасяват.

bTV призовава: останете си вкъщи!