на живо

Съперничката на Пиронкова стана героиня на Острова

Първата ни ракета остана недоволна от правилата

Медиите във Великобритания възхваляват силата на духа на Джоана Конта. Вчера първата ракета на Обединеното кралство победи Цветана Пиронкова с 2:1 сета (6:2,5:7,6:2) и преодоля втория кръг на "Ю Ес Оупън"

"Джо Конта преживя припадък на корта, но в крайна сметка победи Цветана Пиронкова. Тя бе със затрудено дишане и насълзени очи, но продължи" пише "Дейли Мейл"

Победата на Конта е водеща новина и на "Мирър":

Британката получи топлинен удар в края на втория сет при резултат 2:6,6:5 и сетбол за Цвети. На Конта веднага беше оказана медицинска помощ, но ѝ бяха нужни около 15 мин, за да поднови игра.

Съперничката на Пиронкова бързо допусна изравняване в сетовете, след което отново си спечели ценно време-този път с почивка за тоалетна.

„Паузата след втория сет ме разочарова. Мисля, че срещата беше прекъсната прекалено дълго. Това беше жалко, защото имах инерцията да се върна в мача. Прекъсване може би спря импулса в играта ми, каза Пиронкова след поражението.

"Почивките за тоалетна трябва да се използват по предназначение, а не за рефокусиране. Знам, че всъщност всичко беше по правилата, но не съм доволна от тях", добави първата ни ракета.

Справката показва, че Конта наистина е спечелила по правилата. Таймаутът при влошено състояние на състезател трябва да продължи не повече от 15 мин, 3 от които за медицинска помощ. Паузата за използване на тоалетна пък може да се вземе по всяко време, стига играчът да е поискал разрешение за това.