на живо

Съперниците на "Шапекоензе" "връчиха" трофея на загиналите

"Атлетико Насионал" е изпратил официална молба към КОНМЕБОЛ

www.conmebol.com

"Атлетико Насионал" предложи трофеят от Копа Судамерикана да бъде връчен на почернения от самолетната катастрофа край град Меделин отбор на "Шапекоензе", съобщава "Сън". От ръководството на колумбийския тим са изпратили официално запитване към Южноамериканската конфедерация по футбол - КОНМЕБОЛ. 

На борда са били общо 81 души, като само петима от тях са оцелели. Това са тримата футболисти Джаксън Фолман, Алан Рушел, Елио Нето, стюардесата Химена Суарес и журналистът Рафаел Хензел. По последна информация и вратарят Данило, който беше сред спасените, е починал в болницата.

Самолетът е превозвал играчите на "Шапекоензе" за първия им мач от финала на Копа Судамерикана - турнир, еквивалент на Лига Европа в Южна Америка, именно срещу отбора на „Атлетико Насионал”.

Срещата е отложена за неопределено време. Един от вариантите е в мача да вземат участие младежките формации на двата отбора.

И президентът на колумбийския тим Хуан Карлос де ла Куеста се присъедини към хилядите съпричастни и изрази своята подкрепа към близките на загиналите. КОНМЕБОЛ пък обявиха, че отменят всички мачове под своята егида, като израз на съпричастност към жертвите.