на живо

Съперникът на "Лудогорец" в Лига Европа става ясен днес

Гледайте церемонията по теглене на жребия днес от 14:00 ч. по bTV Action

Getty Images

Българският шампион "Лудогорец" ще научи съперника си за 1/16-финалите на Лига Европа днес. "Орлите" се класираха за елиминационната фаза на втори по сила европейски международен клубен турнир след като завършиха на трето място в своята група на Шампионската лига.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев завършиха участието си с 3 точки, което им отрежда място в урната на непоставените отбори, заради ниския коефициент. Там те са в компанията на класиралите се на второ място в групите на Лига Европа, както и на още три отбора, играли в Шампионската лига през този сезон - "Борусия" Мьонхенгладбах, "Легия" Варшава и "Ростов".

В урната на поставените тимове са победителите в групите на Лига Европа и още четири отбора от другия турнир - "Бешикташ", "Копенхаген", "Лион" и "Тотнъм".

Отборите се разпределят както следва:

Поставени: "Аякс", АПОЕЛ, "Бешикташ", "Фенербахче", "Фиорентина", "Генк", "Копенхаген", "Лион", "Османлъспор", "Рома", "Шалке 04", "Шахтьор" Донецк, "Спарта" Прага, "Сент Етиен", "Тотнъм", "Зенит"

Непоставени: "Андерлехт", "Астра" Гюргево, "Атлетик" Билбао, АЗ Алкмаар, "Борусия" Мьонхенгладбах, "Селта Виго", "Гент", "Апоел" Беер-Шева, "Краснодар", "Легия" Варшава, "Лудогорец", "Манчестър Юнайтед", "Олимпиакос", ПАОК, "Ростов", "Виляреал"

Ограничението при тегленето на 1/16-финалните двойки е, че отбори от една страна не могат да играят един срещу друг. Отбори, играли в една група, също няма как да се бъдат изтеглени един срещу друг.

Първите мачове от елиминационната фаза са на 16 февруари 2017 г., като "Лудогорец" със сигурност ще бъде домакин. Реваншите са на 23 февруари 2017 г.

bTV Action ще ви направи съпричастни на церемонията в Нион, както и на първите реакции от щаба на "Лудогорец". Жребият за Лига Европа започва в 14:00 ч., точно час след като станат ясни 1/8-финалните двойки в Шампионска лига.