на живо

Съперникът на Тервел - американец, който не се интересува от слава, а от любов (ВИДЕО)

Брайтън Норууд има 4 победи в 6 мача като професионалист

Тервел Пулев обяви сензационно, че в петък (27 октомври) ще се боксира в Чикаго, а негов съперник ще бъде "американец, който също има скромен опит на професионалния ринг".

Българинът до момента е безгрешен - 4 победи от 4 мача, всичките с нокаут. Срещу него ще излезе американец с актив от 4 победи (3 с нокаут), 1 загуба и 1 равен мач. Неговото име е Брайтън Норууд, но предпочита да бъде наричан "Великият Брит".

Американецът, който е с обратен гард, както разкри Тервел, е висок 178 см, което е с 9 по-малко от българина. Роден е в Брандън, Мисисипи, САЩ преди 30 години, а най-голямото му постижение са двете победи на щатското първенство и спечелването на титлата за аматьори на Мисисипи.

Дебют при професионалистите Норууд прави на 20 август 2016 г. с победа с нокаут над друг американец - Кристиан Холмс. Следва мач, завършил наравно и нова победа.

Загубата му идва в среща с Бладимир Естрада на 1 април 2017 г. Нови две победи с нокаут над мексикански боксьори пък предхождат мача с Тервел.

Брайтън не се бие за слава, а за... любов. Това признава самият той в интервю пред американски медии. "Играя за любов и пари. Що се отнася до славата, тя не ме интересува. Искам да накарам семейството ми да се гордее с мен".

Той посочва като основен плюс в своя стил умния си подход и добрият тайминг. 

"Искам да бъда запомнен като човек, който не се отказва. Искам да стана един от най-великите боксьори слагали ръкавиците някога", заявява следващият съперник на Тервел.