на живо

Съпругата на бивш вратар на "Лудогорец" скочи на феновете на "Партизан" (ВИДЕО)

Снежана Борян не хареса песните по неин адрес от трибуните по време на Вечното дерби на Сърбия

Facebook

Съпругата на бившия вратар на "Лудогорец" Милан Борян - Снежана, възнегодува остро срещу песните на феновете на "Партизан", които се чуваха от трибуните по време на Вечното дерби на Сърбия между "гробарите" и "Цървена звезда".

Красавицата доскоро бе част от административния отдел на "Партизан", но напусна поста и премина във "вражеския лагер" на "червено-белите", тъй като Борян продължи кариерата си там. Така тя влезе като главна героиня в песните на агитката на "черно-белите".

И докато подвикванията не попречиха на съпруга ѝ да се представи на ниво на терена, където "Звезда" победи с 2:1 и се доближи максимално до титлата, Снежана се почувства толкова засегната, че чрез социалните мрежи изпрати сигнал до министър-председателката на Сърбия - Ана Бърнабич и президента Александър Вучич.

важаеми господин президент, госпожо премиер, министри и борци за човешки права,

До кога насилието над жени ще остава безнаказано? Знаете ли колко мъже са убили жените си за последната година? Колко невинни жени бяха пребити и знаем за тях, а колко ли други остават анонимни и не смеят да се опълчат на насилника?

До кога публичност ще бъде давана само на известните личности? Ще продължим ли да се интересуваме само от певици или ще обърнем внимание и на жените, които също са жертва на насилие, но нямат възможност за медийна изява? Доживях на мен - жена, която е допринесла много за футболен клуб "Партизан", да ми се заканват фенове, че ще ми прережат гърлото и да стана свидетел на отвратителни обиди към мен и семейството ми. Смятате ли, че на феновете, които се държат по този начин, ще им бъде забранено да посещават стадиони?

Не, господа. Напротив! Ще продължат да идват. С високо вдигната глава ще продължавам да съм навсякъде, за да подкрепям човека, когото обичам и за чиято кариера се боря. А вие, мъжленца, не навеждайте глава, когато видите някой по-силен от вас и не избивайте личните си комплекси над жените! Помогнете им, за да има промяна и да спрем насилието над жени!", написа Снежана.

Иначе 157-ото дерби между "Цървена звезда" и "Партизан" не премина без сблъсъци между враждуващите агитки. Мачът бе прекъснат за около 5 минути в средата на второто полувреме, тъй като от двата сектора полетяха счупени седалки. Конфликтът започна заради запалени тениски на "гробарите", които се опитаха да съборят едно от загражденията. 

Сръбските медии съобщават за 2-ма пострадали фена и 1 полицай.