на живо

Съпругата на Шумахер: Михаел показва колко е силен, но ни липсва всеки ден

Корина Шумахер внесе малко яснота около състоянието на седемкратния световен шампион във Формула 1

Getty Images

Съпругата на Михаел Шумахер - Корина, внесе малко яснота около състоянието на седемкратния световен шампион във Формула 1.

Семейството на бившия пилот пази ревностно личния му живот, но в новия документален филм на "Нетфликс" за него, който ще излезе на 15 септември, съпругата му даде най-дългото си изявление от 2014 г. насам.

Шуми е прикован към леглото от декември 2013 г. Тогава той претърпя инцидент, докато караше ски в Алпите. Удари главата си тежко и бе поставен в изкуствена кома. От 2014 г. се възстановява в дома си край Женевското езеро, където получава ежедневна грижа и преминава през рехабилитация, но оскъдна информация за състоянието му стига до медиите.

Снимка: Getty Images

"Михаел липсва на всички, но Михаел е тук. Различен, но тук. Той все още ми показва колко е силен всеки ден. Заедно сме. Живеем заедно у дома. Правим терапия. Правим всичко възможно Михаел да се чувства по-добре и да му е удобно. И просто да го накараме да се чувства част от семейството, от нашата връзка. Опитваме се да продължим напред като семейство по начина, по който Михаел харесваше и още харесва. И продължаваме с живота си", казва Корина Шумахер.

Често Корина е критикувана дори от някои от близките на Шумахер, че не допуска много хора до него.

"Личното е лично, както той винаги казвал. За мен е много важно той да продължава да се радва на личния си живот, колкото е възможно. Михаел винаги ни е пазил, сега ние пазим Михаел. Михаел ми липсва всеки ден. Но не липсва само на мен. Липсва на децата, на семейството, на баща си, на всички около него", допълни съпругата на шампиона.

Снимка: Getty Images

Шумахер спечели седем титли и 91 старта в кариерата си за 19 сезона във Формула 1 между 1991 и 2012 г.

През всички тези години той имаше само една тежка контузия в спорта - счупи крак в катастрофа на "Силвърстоун" през 1999 г.

Снимка: EPA

"Винаги сме се старали той да кара сигурно. Заради това бях сигурна, че имаме няколко ангели пазители, които го гледат. Не знам дали това е вид предпазна стена, която слагаш пред себе си, или защото си наивен по някакъв начин, но никога не ми е минавало през ума, че нещо може да се случи на Михаел. Никога не съм обвинявала Господ защо това се случи сега. Беше просто наистина лош късмет. Всичкият лош късмет, който някой може да изпита в живота си", допълва Корина.

Досега съобщенията за състоянието на Михаел Шумахер идваха най-вече от бившия президент на ФИА Жан Тод, който беше директор на "Ферари" по времето, в което Шумахер беше в отбора. Тод е семеен приятел и също се появява във филма, както и бащата на шампиона Ролф, неговият брат - Ралф, както и част от съперниците му на пистата през годините - Мика Хакинен, Деймън Хил, Дейвид Култард и Себастиан Фетел.