на живо

Сър Алекс Фъргюсън е предлагал Кристиано Роналдо на "Барселона"

Дали португалецът щеше да пожъне още повече успехи с екипа на "каталунците"?

Легендарният треньор на „Манчестър Юнайтед” Сър Алекс Фъргюсън е окуражавал „Барселона” да предложи оферта за Кристиано Роналдо през 2008 г., за да не премине португалеца в „Реал Мадрид”, съобщи АС.

Действията на Фъргюсън са били резултат от новината, че мадридчани са готови да платят сумата нужна за прекратяването на контракта на португалското крило.

Снимка: Getty Images
Усетил, че сякаш ръцете му са вързани,мениджърът е бил твърдо решен, че Роналдо трябва да отиде във всеки друг клуб, но не и „Реал” Мадрид.
Снимка: Getty Images
В крайна сметка обаче Кристиано реши да се раздели с „Юнайтед” и да сбъдне мечтата на майка си Долорес, която през 2008 г. заяви, цитирана от АС: „Преди да умра искам да видя сина ми в „Реал” Мадрид”.
Снимка: Getty Images
Острието често в медиите е наричал Сър Алекс Фъргюсън неговия „футболен баща”. Шотландецът привлече Роналдо през 2003 г. от Спортинг и до голяма степен го откри за големия футбол.

Капитанът на португалския национален отбор реализира 84 гола в 196 мача за „Манчестър Юнайтед” и стана трикратен шампион на Англия с тима. През 2008 г. той спечели и трофея от Шампионската лига с „червените дяволи”, а през 2009 г. получи първата Златна топка в кариерата си.
Снимка: Getty Images
След трансфера си в „Реал” през 2009 г. Роналдо има на сметката си 261 гола в 240 мача. Той грабна титлата на Испания през 2012 г. с кралския клуб, а през 2014 и 2016 г. спечели и още два пъти трофея от Шампионската лига.
Снимка: Getty Images
С екипа на „белия балет” португалецът получи и още два пъти Златна топка – през 2013 и 2014 г.