на живо

Сърбия шокира Португалия и се класира за световното

Мората подпечата визата на Испания за Катар

Reuters

Сърбия и Испания се класираха за световното първенство по футбол в Катар догодина. "Плавите" сразиха с 2:1 Португалия като гост с гол в 90-ата минута и така си гарантираха първото място в групата, докато Кристиано Роналдо и компания ще трябва да преминат през бараж по пътя към мондиала.

Резервата Алваро Мората донесе успеха на Испания срещу Швеция и така играчите на Луис Енрике са недостижими на върха. "Тре кронур" също ще играе на баражите.

Сърбия и Португалия изиграха един доста интересен мач. Още във втората минута иберийците откриха резултата с гол на Ренато Санчес.

Снимка: Reuters

В 33-ата минута сърбите изравниха чрез капитана Душан Тадич.

Гостите бяха много активни в предни позиции, а и само победата им гарантираше първото място. Той стана постижимо в 90-ата минута, когато Александър Митрович засече пас на Тадич и хвърли в екстаз сърбите.

Снимка: Reuters

В двубоя между Испания и Швеция нямаше толкова голове, но пък положения не липсваха. В 86-ата минута Мората се възползва от подаване на Дани Олмо и вкара попадението, което прати Ла Фурия на световни финали за 12-и пореден път. 

Седем тима от Европа вече се класираха за Катар 2022 - Испания, Сърбия, Хърватия, Германия, Дания, Белгия и Франция. На първенството ще играят още Бразилия и домакинът Катар.