на живо

Сърце за победи (ВИДЕО)

Ирен Дикова печели златен медал на европейското първенство за трансплантирани

Колко точно е силен един човек? Кога разбира докъде стигат границите на възможностите си? Въпроси, чиито отговори търсим, може би, през целия си живот. Едно момиче, обаче, дава отговор на тези неизвестни. А отговорът е само един.

Безгранични. Човешката сила и възможности не познават границите. Границите ги поставяме ние и само единствено ние.

Ирен Дикова е първата българка, която участва на европейско първенство за хора с трансплантиран бял дроб и сърце в Италия. И не само това. Дикова триумфира със златен медал на тенис на корт и сребърен на тенис на маса.

28-годишното момиче разбира, че страда от муковисцидоза. Заболяване на белия дроб, което се води за наследствено, но не и при нея.

На 7-годишна възраст Ирен стъпва на корта, без да предполага, че един ден той ще се окаже голямото оръжие в борбата с живота.

През най-трудния период за Ирен, семейството и приятелят й са най-големият й стимул. Майка й – Таня Дикова я определя, като най-силния човек, който познава.

Ирен казва, че живее втори живот. И определено знае как. Иска да вдъхновява, особено онези, които трябва да влязат в битка с живота.

Израснала в семейство на архитекти, тя тръгва по пътя на интериорния дизайн. По природа обаче е човек на изкуството. Именно затова с нейна приятелка създават бранд за тениски. Тениски с характер.

Днес Ирен живее на пълни обороти. Изповядва нова философия за живота и за свободата на другите. А историята й, историята й е пример за силата на човешкия дух.

Тагове:

@