на живо

Със забрадка на футболния терен (ВИДЕО)

15-годишната Сара и сътоборничките ѝ търсят подкрепа, за да продължат с тренировките си

bTV

15 момичета от град Рудозем са обединени от любовта към футбола. Те тренират в местния клуб "Ботев 2014", а от началото на годината са изпратили над 500 имейла до различни фирми с молба за финансова подкрепа.

Причината е, че изпитват трудности да пътуват за гостуванията си. Отговор обаче няма. Получили са само една топка.

"Момичетата играят добре, както момчетата. Организирани, сериозни са, идват на тренировки. Не са много по-различни от момчетата, играят си много добре. Даже са по-сериозни от тях в някои отношения", разказва треньорът Хайри Чаушев.

Снимка: bTV

Футболистките са на възраст от 10 до 17 години и се радват, че имат възможност да правят това, което обичат. Сред тях е и 15-годишната Сара, която излиза на терена със забрадка.

Сара тренира футбол от две години, а преди това е играла с брат си. Тя и семейството ѝ живеят в Германия - страна, в която никой не забелязва, че косата ѝ е покрита.

Снимка: bTV

"Забрадката е от моята религия, аз пожелах да си я сложа. Тя не ми пречи. Също на отбора не мисля, че на някой му пречи, че съм със забрадка", споделя състезателката.

Снимка: bTV

"На олимпийските игри също имаше атлетки със забрадка. Това не е нещо необичайно. Аз предпочитам Сара да я забележат повече заради техническите ѝ качества, отколкото заради забрадката. Тя наистина е добра", хвали своята възпитаничка Чаушев.