на живо

Александър Станков стана треньор на Божинов в Китай

Специалистът поема втородивизионния "Мейджоу Хака"

Lap.bg

Александър Станков е новият старши треньор на "Мейджоу Хака, където играе българският нападател Валери Божинов, информира сайтът на китайската втора дивизия.

"Мейджоу Хака" се намира на 13-о място във втория ешалон на азиатската страна и очакванията на ръководството са доста по-сериозни от ниската позиция.

53-годишният Станков първоначално ще бъде назначен за технически директор, но реално ще се занимава с треньорската работа в тима. От полусезона вероятно ще бъде заявен във федерацията като старши треньор.

Синът на легендата на ЦСКА Борис Станков се връща за трети път в Китай, като преди това в кариерата му има периоди в "Далиен Аербин" и "Хънан Билоус".

"Мейджоу Хака" има едва две победи в първите 10 мача от сезона и е вкарал само 9 гола. Три от попаденията са дело на Валери Божинов. Тимът е само на две точки от зоната на изпадащите. 

В кариерата си Станков е бил треньор още на "Алки" Ларнака, "Криля Советов II", "Черно море" и "Локомотив" Пловдив. Той вече е работил с Божинов през 2006 година, когато нападателят бе част от младежкия национален отбор на България.