на живо

САЩ аут от световното, Панама подпечата визите за Мондиала за първи път

Американците няма да участват на световни финали за първи път от 1986 г. насам

Getty Images

Отборът на САЩ не успя да се класира за световното първенство в Русия през 2018 г.. Американците загубиха при гостуването на Тринидад и Тобаго с 1:2 и завършиха на пето място в квалификационната група на зона КОНКАКАФ.

На другия полюс е тимът на Панама, който надигра с 2:1 вече класиралия се отбор на Коста Рика и за първи път в историята ще участва на световни финали.

Автогол на Омар Гонсалес и попадение на Алвин Джоунс донесоха преднина от два гола за абсолютния аутсайдер Тринидад и Тобаго. Американците така и не успяха да излязат от шока и макар че върнаха един гол веднага след почивката чрез Кристиан Пулишич, така и не успяха да стигната до спасителната точка, която би ги класирала на финалите.

Така за първи път от 1986 година отборът на САЩ няма да участва на световно първенство.

Панама се нуждаеше от задължителна победа срещу Коста Рика и я постигна.

Снимка: Reuters

Коста Рика поведе с гол на Йохан Венегас, но панамците направиха пълен обрат с попадения на Габриел Торес и Ромас Торес, като второто попадение падна три минути преди края.

Хондурас стигна до бараж след домакинска победа с 3:2 срещу друг класирал се вече отбор - Мексико.

Мексиканците повеждаха на два пъти с голове на Орибе Пералта и Карлос Вела, но Хондурас си заслужи скъпоценните три точки с попадения на Алберт Елис, автогол на вратаря Гилермо Очоа и и победен гол на Ромел Куйото в 60-а минута.

На баража за класиране на Мондиала Хондурас ще играе с Австралия, а победителят от този мач ще спори със спечелилия другия бараж между Перу и Нова Зеландия.