на живо

САЩ отново баскетболен световен шампион при младежите

"Янките" триумфират за шести път

socialmention.com

Баскетболният отбор на Съединените Щати триумфира на Световното първенство за момчета до 19 години след като се наложи над Хърватия със 79:71 след продължения. Това е шеста титла за „янките” от този форум, като те станаха първата страна защитила титлата си от 1983 година.

Редовното време завърши при резултат 67:67, но в продълженията Щатите успяха да измъкнат победата, въпреки силната игра на „шахматистите”. Интересно е, че най-голямата звезда на Хърватия не взе участие в първенството. Драган Бендер, който играе за Макаби (Тел Авив) не облече екипа на родината си, защото има сключен рекламен договор с Adidas, докато хърватите играят с екипировка на Air Jordan. Тази подробност лиши 213-сантиметровото крило от възможността да помогне на своите връстници. В негово отсъствие най-резултатен за балканците бе Ник Славица, реализирал 23 точки, докато Марко Арапович и Ивица Зубац се отчетоха съответно с 16 и 12 точки.

За шампионите Джейсън Тейтъм и Хари Гайлс отбелязаха по 13, а Джейсън Брънсън заби 14. Той беше избран и за „Най-полезен играч” на турнира. Освен него в идеалната петица на първенството място намериха Хари Гайлс, Марко Арапович, Фуркан Коркмаз (Турция) и Тайлър Дорси (Гърция).

Тагове:

сащ хърватия U19