"Саутхемптън" победи "Ливърпул" като домакин с минималното 1:0 в първата среща от 1/2-финалния им сблъсък в турнира за Купата на Лигата в Англия. Единственото попадение в мача бе дело на Нейтън Редмънд в 20-ата минута.

Това бе първа загуба за мърсисайдци от 4 декември, когато те допуснаха поражение с 3:4 от "Борнемут" във Висшата лига.

Гостите можеха да поведат в 18-ата минута, когато Емре Джан, Лалана и Фирмино направиха чудесна комбинация, завършила с мощен удар на бразилеца и спасяване на Фрейзър Форстър.

Само няколко секунди по-късно Нейтън Редмънд бе близо до това да се разпише за "светците", но вратарят Лорис Кариус спаси с крак.

Германският страж бе безпомощен обаче в 20-ата минута, когато Редмънд вкара за 1:0 след извеждащо подаване на Джей Родригес.

Играчите на Клоп се активизираха, но не успяха да изравнят до края на първата част.

През втората част „светците” действаха по-организирано. В 66-ата минута голмайсторът Редмънд изведе на чиста позиция Седрик Соарес, но португалецът пропусна.

В 83-ата минута късметът бе на страната на гостите, след като Шейн Лонг подаде на Редмънд и той технично направи прехвърлящ удар, но топката срещна напречната греда и след това бе изчистена от голлинията.

Кратният победител от сблъсъка ще се реши на 25 януари на "Анфийлд".