на живо

Сблъсък фенове - Дяков след финала на Купата на България (ВИДЕО)

Вандали прерязаха гумите на колите на феновете на "Ботев" Пловдив

Грозен скандал беляза финала на Купата на България между "Ботев" Пловдив и "Лудогорец". След последния съдийски сигнал, който узакони третия трофей от турнира във витрината на "канарчетата", група фенове от Пловдив атакуваха словесно капитана на съперника Светослав Дяков. 

Футболистът на шампионите беше в компанията на съпругата си и раздаваше автографи, когато фен на "Ботев" започна за вика "Расист, расист! Само с пари не става!".

Капитанът на "Лудогорец" не сдържа нервите си и опита да прескочи загражденията, за да влезе във физическа саморазправа с провокатора. Бързата намеса на полицията и служебните лица обаче предотврати сблъсък и Дяков се запъти към съблекалните.

Преди седмица той беше обвинен в расизъм от футболиста на "Оборище" Панагюрище Ели Маркес. От "Лудогорец" отрекоха техния футболист да е обиждал бразилеца.

Феновете на "Ботев" също бяха сред потърпевшите от вандалски прояви след мача. Оказа се, че част от гумите на колите, с които са пристигнали в София привържениците на "канарчетата" са с прерязани гуми след финала.