на живо

Сблъсъкът Кличко - Пулев: Отложен!

Украинецът с мускулна контузия, мачът ще се проведе в края на Октомври

Getty Images/Guliver Photos

Дългоочакваният сблъсък между Кубрат Пулев и Владимир Кличко се отлага! Носителят на четири световни титли по професионален бокс в тежка категория е получил разкъсване на мускулни влакна в левия бицепс по време на подготовката си в Австрия и отказва предвиденият за 6 септември мач в Хамбург. Най-вероятно двубоят ще бъде отложен с близо два месеца, а оптимистичният вариант за провеждането му е края на Октомври.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От лагера на Кличко поясниха, че травмата е получена по време на спаринг, а нужното време за възстановяване е минимум четири седмици. До момента Кличко е провел тренировъчни мачове (12 рунда) с 15 различни съперници с цел да бъде подготвен перфектно за двубоя, но контузията слага край на неговия престой в австрийската планинска провинция Тирол.

Новината бе потвърдена от треньорските щабове на съперниците, а самият Кличко заяви, че е изключително разочарован от случилото се.

"Аз съм изключително разочарован. Много съжалявам за феновете, както и за опонента ми.", сподели украинеца.

Пресаташето на световния шампионат потвърди вероятността мачът да бъде пренасрочен за края на Октомври, но в същото време и не бе категоричен, че двубоят със сигурност ще се проведе до края на годината.