на живо

Сбогом, Динко Дерменджиев! (ВИДЕО)

Хиляди фенове изпратиха легендарния пловдивски футболист

Хиляди фенове се събраха в зала "Колодрума" в Пловдив, за да си вземат последно сбогом с легендарния футболист Динко Дерменджиев.

Той почина на 1 май на 77-годишна възраст, след като в началото на годината беше хоспитализиран за кратко, а здравословните му проблеми се обостриха в последните дни.

Фенове, ръководители на футболни клубове, представители на местната власт, близки и приятели на легендарния футболист, играл и за "Ботев", и за "Локомотив" и участвал на 3 световни първенства с националния тим, поднесоха цветя над ковчега му.

"Ако в близките 50 или 100 години извадим футболист, който да се доближи до качеството на Динко Дерменджиев, ще бъдем щастливи. Той е епоха. И като приятел беше много добър, всеотдаен", коментира почетният президент на "Локо" Христо Бонев, който беше сред най-близките приятели на Дерменджиев.

На поклонението присъства и президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов, който е сред най-изявените фенове на "Ботев" Пловдив.

"Бяхме горди, че хора като Динко останаха в Пловдив през годините, когато беше толкова съблазнително да отидеш да играеш в ЦСКА или в "Левски". За нас, пловдивските хлапета, това беше много важен пример!", спомни си Стоянов.