на живо

Мерки за сигурност преди "Лудогорец" - "Арсенал"

СДВР ще следи за обществения ред в София

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболната среща от Шампионската лига между „Лудогорец” и „Арсенал”, съобщиха от полицията.

От централата припомниха носенето на кои предмети е забранено - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми.

Също така уточниха, че малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.

Преди, по време и след провеждане на мача полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. 

Фен клубът на „Арсенал” в България организира за привържениците на отбора сборен пункт от 18:00 часа на пл. „Свети Александър Невски”. Оттам ще тръгне, съгласувано със Столичната община, шествие към Националния стадион с маршрут по ул. „15 ноември”, бул. „Цар Освободител”, пл. „Орлов мост”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до сектор „Г” на стадиона. По протежение на шествието феновете ще бъдат съпровождани от полицейски служители.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Ангажимент към охраната на спортната среща има частна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на двубоя.

Ангажимент на служители на СДВР е охраната на гостуващите фенове.