на живо

Себастиан Фетел триумфира след драма в Унгария (ВИДЕО)

Германецът посвети победата си на Жул Бианки

Getty Images/Guliver Photos

Себастиан Фетел с Ферари постигна втора победа за сезона във Формула 1. Той триумфира в десетия кръг от шампионата на пистата Хунгароринг, въпреки че стартира надпреварата от трета позиция. За последно четирикратният световен шампион спечели състезанието от втория кръг на пистата Сепанг в Малайзия. Успехът на германеца запазва шансовете му за световната титла. В момента той изостава с 42 точки от лидера Люис Хамилтън.

Днес настоящият шампион имаше кошмарно състезание. Още на старта той и съотборникът му Нико Розберг бяха изпреварени от фераритата на Фетел и Райконен, а по време на първата обиколка Хамилтън допусна грешка, която му коства още шест места, изпращайки го на десета позиция.

Англичанинът успя да намери ритъма си и се изкачи в класирането, но точно когато отново имаше шанс да попадне в топ три, допусна нова неточност. 20 обиколки преди финала, след удар с Даниел Рикардо, предното крило на болида му се счупи.

В крайна сметка пилотът на Мерцедес финишира шести, но въпреки това увеличи аванса си в генералното класиране на 21 точки пред Нико Розберг, който спука гума четири обиколки преди финала и вместо втори, завърши осми.

Другият пилот на Ферари - Кими Райконен, отпадна, и така първи подиум в кариерата си записа младият руски пилот Даниел Квият с Ред Бул. Неговият съотборник Даниел Рикардо остана трети.

Следващият кръг е на 23 август на легендарната белгийска писта Спа.