на живо

Седем удара и седем гола - просто Арлинг Холанд

Детето-чудо няма спирка

Трети уикенд от подновяването на сезона в Бундеслигата - трета поредна изразителна победа за "Борусия" Дортмунд, гарнирана с нови, безкрайни суперлативи по адрес на новото попълнение  Арлинг Холанд.

Снимка: Reuters

19-годишното чудо от Норвегия отбеляза два гола в дебюта си като титуляр за "жълто-черните" при успеха с 5:0 над "Унион" Берлин и отново пренаписа историята на германския шампионат. 

След само 136 минути, за които е отправил точно седем удара, норвежецът вече има седем гола - невиждано постижение в Бундеслигата. Нито един футболист не е вкарвал толкова сериозно количество голове в първите си три мача.

Снимка: Reuters

"Беше много тежък мач, но успяхме да си го направим по-лесен, като вкарахме от началото. Не мисля, че съм постигнал нещо огромно, дори мисля, че трябва да работя още, защото физически на моменти ми е трудно. Все още не съм на 100%", каза след двубоя Холанд.

Срещата на "Сигнал Идуна Парк" бе белязана от още едно сериозно постижение. Джейдън Санчо стана първият футболист в историята на Бундеслигата с 25 отбелязани гола преди 20-ия си рожден ден.

Снимка: Reuters

С тази победа "Борусия" Дортмунд остава на третата позиция в Бундеслигата с 39 точки - на 3 зад новия лидер "Байерн" Мюнхен, който победи "Майнц 05" с 3:1.

Междувременно "Лайпциг" и "Борусия" Мьонхенгладбах направиха зрелищно 2:2 и по този начин тимът на Юлиан Нагелсман остана на една точка зад баварците. Другата неделя "Байерн" посреща претендента "Лайпциг" на "Алианц Арена" в директен спор за първото място.