на живо

Седма поредна победа за "хлапетата" срещу "Мец" (ВИДЕО)

"Олимпик" Лион временно отново в Топ 6

"Олимпик" Лион временно се върна в Топ 6 на френската Лига 1, след като победи "Мец" с 2:0 като гост в първи мач от 26-ия кръг. "Хлапетата" стигнаха до успеха с голове на Муса Дембеле от дузпа в добавеното време на първата част и на Усем Ауар в края на мача. По този начин тимът на Руди Гарсия сложи край на серията си от 4 срещи без победа.

На "Сен Симфориен" гостите откриха резултата, след като Матийо Удол игра с ръка в наказателното поле. Максуел Корне не успя да се разпише от бялата точка, но реферът Ерик Вателие нареди повторно изпълнение, тъй като вратарят Александър Укиджа бе престъпил голлинията. Така Корне отстъпи на Муса Дембеле и последният не сбърка - 1:0 за "Олимпик" Лион. За Дембеле попадението е 14-то през сезона и 10-о от началото на 2020 г.

В 82' "Мец" остана с човек по-малко заради директен червен картон на Хабиб Диало, ударил без топка Марсал.

В края на мача домакините се впуснаха напред в търсене на изравнителен гол. Стражът Укиджа се включи при един корнер, но топката бе избита, Усем Ауар се измъкна на празна врата и отбеляза с лекота.

Така "Олимпик" Лион записа седми пореден успех срещу "Мец" в Лига 1, като е запазил чиста мрежа във всеки от двубоите. С победата "хлапетата" се изкачиха на шестата позиция във временното класиране с актив от 37 точки. "Мец" е 15-и с 28.

В следващия кръг "Олимпик" Лион приема "Сент Етиен", докато "Мец" гостува на предпоследния "Амиен".

Тагове:

лига 1