на живо

Сектор "А" на "Герена" вече е собственост на ново дружество

"Сините" намалиха задълженията си с 15 млн. лева

Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" вече не е собственост на "Левски", а на дружество, което носи името "Ние сме Левски", твърди "Тема спорт". Решението е на считания за финансов благодетел на тима - бизнесмена Васил Божков. 

Причината за прехвърлянето е стремеж да бъдат намалени задълженията на клуба. Именно заради изграждането на Сектор "А" "Левски" задължа с 15 млн. лева към двете строителни фирми -"Главболгарстрой" и Автомагистрали "Черно море". Новата фирма вече ще трябва да е отговорна за погасяването на този дълг.

Очаква се новината да бъде обявена официално от клуба в следващите дни.

Така "Левски" остава със задължения около 10 млн. лева. Основната цел на шефовете на "сините" е да се погасят дължимите суми към Националната агенция по приходите и банките. От тях зависи и получаването на лиценз за участие в Първа професионална лига.

Клубът и НАП имат договор за разсрочване на задълженията. 

Изграждането на Сектор "А" беше първи етап от неосъществения до момента проект за реконструкция на стадион "Георги Аспарухов". Трибуната беше съборена през 2013 г., строителните действия продължиха до 2016 г., когато модернизираното съоръжение беше открито.