на живо

Селекционерът на волейболистките: Дадохме максимума

Националният отбор завърши на 12-а позиция на световното първенство

Lap.bg

Селекционерът на женският национален отбор на България по волейбол - Иван Петков, даде положителна оценка за представянето на тима на световното първенство в Япония. 

"Лъвиците" се класираха на 12-о място на шампионата с 4 победи и 5 загуби.

"Влязохме малко по-притеснени в това световно първенство, с малко по-свито сърце срещу Италия, но след това направихме добри игри. Съжалявам за мача с Турция. Във всички други мачове имахме шансове и моменти, но не ни достигна опит срещу топ отборите. Като цяло се представихме на ниво срещу тези противници. Победихме добри тимове, които не са по-слаби от нас и имат сериозни състезателки. Затова мога да кажа, че представянето ни е позитивно", оцени представянето Петков.

За момичетата предстоят квалификации за олимпийските игри в Токио през 2020 г. 

"След представянето ни това лято се видя респект от страна на съперниците. Има много уважение в отношението към нас от страна на щабове и състезателки. А в нашия тим има повече увереност. Видях плам и светлина в очите на състезателките и това е най-важното. Относно пътя ни към Токио 2020 ще говорим, след като излезе официалната ранглиста и видим кои са ни съперниците. При всички положения в олимпийските квалификациите ще бъде много трудно. Ако не успеем от първата квалификация, ще имаме и втори опит. Ще преследваме тази цел до самия край", завърши Иван Петков.