на живо

Селфитата на един европейски вицешампион (СНИМКИ)

Благодаря, че не спря да вярваш в мен, написа Васил Господинов към треньора си

Facebook

Европейският вицешампион във вдигането на тежести Васил Господинов се похвали в социалните мрежи с цяла поредица снимки с трите медала, които спечели в Сплит, Хърватия. Българският щангист се окичи със сребро в двубоя в категория до 105 кг, а в отделните движения грабна бронзовите отличия. 

Снимка: Facebook

Той не скри своята радост от постижението си, въпреки че специално за bTV от Хърватия заяви, че е имал сили и за титла. 

Господинов остана на шесто място в своята категория в предишното издание на шампионата на Стария континент. Преди година в Израел обаче той даде заявка да се превърне във фактор в световните щанги, след като спечели титлата от европейското първенство за младежи до 23 г.

Снимка: Facebook

Освен това Господинов е и трикратен държавен шампион за 2016 г., а един от основните "виновници" за неговия триумф е и личния му треньор Лъчезар Кишкилов, който мотивира българина и за сребърния медал в Сплит.

Снимка: Facebook

"Велик се става само чрез великия, не и сам! Благодаря че не спря да вярваш в мен!", не скри признателността си към специалиста Господинов. 

Двамата работят заедно от самото начало на кариерата на родения в Асеновград щангист - през 2005 г. Именно под наставленията на Кишкилов, сребърният медалист печели първите си отличия у нас. През 2016 г. Господинов се мести в София, но разкрива, че при всеки удобен случай се връща за тренировка при първия си наставник. 

Снимка: Facebook

За Кишкилов успехите на европейска сцена за български щангисти не са нещо ново. Той е личен треньор на световната и трикратна европейска шампионка Боянка Костова, която обаче се състезава за Азербайджан. Специалистът е емблема на школата по вдигана на тежести в Асеновград, която на държавния шампионат през 2016 г. спечели 27 медала.

Васил Господинов и цялата българска делегация на европейското първенство се завръщат днес (9 април) около 22:00 ч. с полет от Франкфурт.