на живо

Селишка пред bTV: Вкъщи всички плачат. Това ми е най-сладката титла (ВИДЕО)

Европейската шампионка даде интервю след триумфа в Рим

Селишка пред bTV: Вкъщи всички плачат. Това ми е най-сладката титла (ВИДЕО)

Европейската шампионка по борба в кат. до 50 кг. Миглена Селишка даде специално интервю пред bTV след триумфа. На финала в Рим българката победи с 5:3 украинката Оксана Ливач, от която загуби в спора за златото миналата година. Селишка сподели, че именно заради реванша титлата е по-сладка.

Успехът идва и навръх 24-ия рожден ден на състезателката ни по борба. "Това ми е най-хубавият подарък за рождения ден. Сутринта си пожелах да победя, да не се предавам, до края да продължавам и да си го върна за миналата година", каза Селишка.

"Може би бях по-концентрирана. Постоянно си казвах, че няма да я оставя, няма и за миг да се отпускам, докато не свърши времето и не ми вдигнат ръката"

"Треньорът (Петър Касабов) е много щастлив. Още преди срещата каза: "Направи ми един подарък за твоя рожден ден". Това ми е най-сладката титла, защото все пак е при жените, а и миналата година я загубих заради няколко секунди"

Снимка: bul-wrestling.org

Сега на Селишка предстоят още важни състезания: "Целта ми е да се класирам за финал и да си взема олимпийската квота още в първия турнир другия месец... Чух се със семейството ми. Всички плачат, даже само ми казват, че плачат повече от миналата година, когато загубих. Сега обаче е от радост. Мисля, че няма да е кой знае колко голямо празненство, ще го отпразнуваме леко - с приятели и семейство"

"Мисля, че националите ще имаме няколко дни почивка - нещо от сорта на два-три дни, след което започваме веднага", сподели европейската шампионка.

Тагове: