на живо

Сенегал попари Полша с късмет и малко хитрост (СТАТИСТИКА)

Африканският тим спечели с 2:1 и оглави класирането в група Н

Сенегал надви Полша с късмет и малко хитрост. Африканският тим спечели с 2:1 и поведе в класирането на група Н с равни показатели с Япония, която по-рано победи с 2:1 Колумбия. Успехът дойде след автогол и попадение, отбелязано при куриозни обстоятелства.    

Сенегалците откриха резултата при първото по-сериозно положение в двубоя. При това - със солидна доза шанс. В 37-ата минута Идриса Гай отправи удар, който със сигурност нямаше да порази целта. Топката обаче се отклони от Тиаго Чонек и влезе във вратата на Войчех Шчесни.

Поляците опитаха да отговорят веднага след почивката. В 51-ата минута Роберт Леванводски изпълни пряк свободен удар от добра позиция, но Халим Н'Диайе се справи със ситуацията.

И точно когато изглеждаше, че Полша ще притисне съперника в търсене на изравнително попадение, Сенегал удвои преднината си. Гжегож Криховяк реши да върне към вратаря от центъра. М'Байе Нианг, който тъкмо бе получил позволение да се върне на терена след получена медицинска помощ, спринтира мощно и след като преодоля Шчесни, необезпокоявано вкара за 2:0.

Полша успя да върне едно попадение, но не и да изравни. Грешникът Криховяк бе точен с глава и оформи крайното 2:1. 

stat