на живо

Сензацията е факт: Новак Джокович отпадна от "Уимбълдън"

Сам Куери отстрани световния номер 1

Getty Images

Защитаващият титлата си от предишните две години Новак Джокович отпадна сензационно в третия кръг на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Световният номер 1 загуби от 28-ия в схемата Сам Куери (САЩ) с 6-7(6), 1-6, 6-3, 6-7(5) и прекъсна серията си от 16 поредни победи на турнира.

Двубоят беше доигран днес, след като вчера беше прекъснат преди началото на третия сет заради дъжд.

Джокович, който се стремеше към четвърта титла, започна устремно деня и набързо поведе с 4-0 гейма в третия сет, когато мачът беше прекъснат поради дъжд. В последствие Куери успя да върне единия пробив и намали до 3-5, но за повече нямаше сили.

В четвъртия сет сърбинът проби за 5-4 и сервираше за изравняване на резултата, но от своя страна загуби подаването си. В последвалия тейбрек Джокович поведе с 3-1 точки, но малко по-късно след три поредни спечелени разигравания Куери дръпна с 6-4. Сърбинът отрази първия мачбол с ас, но след това американецът сервира добре и принуди съперника си да сгреши, което му донесе победата.

Така Куери, който пласира 31 аса, за втори път в кариерата си ще играе в четвъртия кръг на "Уимбълдън" след 2010 година.