на живо

Сеп Блатер е приет в болница. Няма опасност за живота му

Информацията идва от дъщерята на бившия президент на ФИФА

БГНЕС

Бившият президент на Световната футболна централа ФИФА (1998-2015 г.) Сеп Блатер е приет в болница. Състоянието му е сериозно, но няма пряка опасност за живота му.

Информацията беше съобщена от дъщерята на бившия първи в световния футбол - Корина. 

"Баща ми е в болница. Подобрява се с всеки изминал ден. Има нужда от почивка и спокойствие. От името на семейството, настоявам да уважавате личното ни пространство", заяви тя пред швейцарското издание "Блик".

Медиите в Швейцария са категорични, че влошаването на състоянието на Блатер няма връзка с пандемията от коронавирус и той не е заразен. Бившият президент на ФИФА се е почувствал зле в първите дни на 2021 г. и е бил настанен в болнично заведение в понеделник (4 януари).

Не за първи път 84-годишният швейцарец постъпва в болница. През 2015 г. той беше под лекарско наблюдение заради проблеми с имунната система. В същия период той напусна президентския пост във ФИФА заради злоупотреби.

Блатер беше начело на централата в продължение на 17 години. Той бе обвинен в продажбата на телевизионни права на CFU за световните първенства през 2010 и 2014 г. за едва 600 хиляди долара, което е далеч под пазарната стойност. Самият швейцарец продължава да отхвърля всички информации, че се е облагодетелствал от служебното си положение и е извършил измама.

Снимка: Getty Images

През 2016 г. Блатер получи забрана да се занимава с футбол под каквато и да е форма в следващите 6 години. Наскоро стана ясно, че срещу него и бившия президент на Европейската футболна централа (УЕФА) Мишел Платини ще бъде заведено дело за възстановяване на 2 млн. швейцарски франка, които са били дадени като "подарък" на трета страна.