на живо

"Септември" не се опря на ЦСКА

Успех с 2:0 за "червените", които са вече само на точка зад лидера "Лудогорец"

Lap.bg

ЦСКА победи рутинно и без особено напрежение "Септември" София с 2:0 в среща от 18-ия кръг на Първа лига и съкрати преднината на шампиона "Лудогорец" само на 1 точка. Разградчани, които днес паднаха 1:2 при гостуването на "Верея", имат 42. "Септември" е на 10-о място с 20 точки.

Първи мач изигра халфът на "Септември" и син на собственика на отбора Асен Чандъров, който се контузи по време на европейските квалифкации през март. Той се оперира, лекуваше и възстановяваше в Барселона и осем месеца по-късно вече е на терена.

"Септември" заложи на дефанзивна игра от самото начало, а в 26-ата минута ЦСКА поведе с 1:0 с 14-ото попадение на Фернандо Каранга от началото на първенството. Той се разписа от дузпа, отсъдена заради препъване на Кристиян Малинов от Елтон дош Рейш.

В 37-ата минута домакините имаха възможност да вкарат и второ попадение, но вратарят Янко Георгиев излезе и изчисти с крак топката пред Каранга. Минута преди края на първото полувреме съдията не уважи претенциите на ЦСКА за втора дузпа, след като топката се отклони в ръката на Елтон при центриране на Десподов.

Четири минути след началото на второто полувреме Десподов от дясно опита да вкара по диагонала, но топката излезе в аут. В 54-ата минута обаче подобна ситуация завърши с гол за ЦСКА, като този път Десподов беше точен след асистенция на Тиаго.

До края на мача армейците диктуваха темпото и събитията на терена и в 72-ата минута Каранга проби през дясната зона, излезе сам срещу вратаря и стреля. Топката се отби в горната греда, тупна на голлинията и не влезе в мрежата. Само след 6 минути резервата Кулма също беше близо до гол, но Иван Стоянов изчисти самоотвержено. 

Състави

ЦСКА: Витаутас Черняускис, Александър Дюлгеров, Александър Барт, Николай Бодуров, Антон Недялков, Раул Лое (82- Рубен Пинто), Кристиян Малинов, Рафаел Енрике (71- Густаво Кулма), Тиаго Родригес, Кирил Десподов, Фернандо Каранга (87- Кевин Кубемба)

"Септември": Янко Георгиев, Георги Стоичков, Елтон дош Рейш, Иван Стоянов, Патрик Весели (52- Богомил Дяков), Борис Галчев (58- Асен Чандъров), Владислав Романов (83- Ишмаел Байду), Иван Тилев, Янко Сандански, Крис Гади, Мартин Тошев

Тагове:

@