на живо

"Септември" подава жалба за съдийството срещу "Левски"

Претенциите на новака в елита са за неотсъдена дузпа

Lap.bg

Ръководството на новака в елитната група "Септември" ще подаде жалба срещу съдийството на Ангел Ангелов заради решенията му при загубата с 0:2 от Левски София в 9-ти кръг на Първа лига.

Основната причина са претенции за неотсъдена дузпа в 42-ата минута на срещата. Тогава след шут на Мартин Тошев, топката се отби от ръката на Давид Яблонски в наказателното поле на "сините". Реферът обаче прецени да не посочва бялата точка.

Ето и цялата позиция на ръководството на "Септември", публикувана в официалния сайт на тима:

"Септември София записа загуба с 2:0 като гост на Левски София в мач, от 9-ти кръг на Първа Професионална Лига. Играчите на Николай Митов се представиха на ниво, като затрудниха максимално "сините" в този двубой. Груби съдийски грешки белязаха срещата, а ръководството на Септември взе решение да подаде жалба срещу съдийството на Ангел Ангелов.

Двубоят започна с две положения пред Божидар Митрев, като скоростна атака отдясно завърши с центриране към Мартин Тошев, но Яблонски се намеси решително и изби в корнер. След неговото изпълнение Гади стреля с глава в аут. В 26-та минута Габриел Обертан се възползва от грешка на Янко Сандански, намери добре Цветкович, десният краен защитник на сините стреля силно от границата на наказателното поле, но над вратата. "Септемврийци" отговориха със страхотен пас на Тошев към Байду в 30-ата минута зад гърба на Цветкович, но стражът на Левски Божидар Митрев излезе съобразително извън наказателното поле и с шпагат изчисти топката в предни позиции. В 35-та минута Янко Георгиев спаси силен шут на Обертан, а минути по-късно главният арбитър Ангел Ангелов подмина очевидна игра на Давид Яблонски в наказателното поле на "сините". Мартин Тошев шутира фронтално от 7-8 метра, топката летеше към мрежата на домакините, но срещна ръката на Яблонски и излезе в корнер.

Минути по-късно, домакините откриха резултата след изпълнение на корнер, когато Яблонски засече центриране от корнер и прати топката под напречната греда на Янко Георгиев. 

В началото на второто полувреме, "сините" направиха няколко атаки към вратата на Георгиев, без успех, а в 59-та минута Ангел Ангелов подмина второ нарушение в наказателното поле и остана безмълвен, след като новото попълнение на Септември - Жеан Патрик нахлу в наказателното поле, Яблонски се опита да му отнеме топката, но не успя, а футболистът на Септември бе фаулиран.

В 88-та минута Габриел Обертан напредна и оформи крайното 2:0.

Николай Митов отново доказа, че не се страхува от налагането на млади играчи в състава на Септември, като в стартовия състав заложи на Васил Добрев (1998г.), Ишмаел Байду (1998г.) и Иван Тилев (1999г.). По-късно в игра се появи и Димитър Костадинов (1999г.)"