на живо

"Септември" с първа победа за 2018 г., "Локомотив" се прости с шансовете за първата шестица

Столичани взеха своето на Националния стадион

Lap.bg

В срещата от 24-ия кръг на Първа лига "Септември" и "Локомотив" изиграха зрелищен мач, като домакините разгромиха с 3:1 пловдивския тим. 

Първата по-сериозна опасност дойде пред вратата на Валентин Галев. В 12-ата минута Парвиз Умарбаев стреля от над 30 метра, като ударът топката на сантиметри от страничния стълб. Шест минути по-късно отговорът на "Септември" не закъсня. Фабиано намери отляво Мики Орачев, който центрира, Асен Чандъров свали към Мартин Тошев. Нападателят откри резултата с удар от близко разстояние. 

В 20-ата минута Бакалов се опита да спечели дузпа за своя отбор, но такава не бе отсъдена. Футболистът на "Локомотив" навлезе в наказателното поле и след съприкосновение с Васил Добрев падна в наказателното поле.

28 минути след началото на срещата избита топка от вратаря Галев стигна до Парвиз Умарбаев, който със силен шут стреля отляво на пеналта, но в аут.

Снимка: Lap.bg

"Септември" успяха да удвоят своя аванс в 39-ата минута. След корнер топката бе изчистена от защитник на "черно-белите", но Фабиано Алвеш стигна до нея, подаде на Крис Гади, който с мощен изстрел преодоля Илко Пиргов.

През второто полувреме първата опасност дойде в 56-ата минута. Умарбаев центрира отдясно, Везалов засече топката с глава, но добрата намеса на вратаря Галев помогна на столичани да запазят стабилния си аванс.

Снимка: Lap.bg

В 83-ата минута "Локомотив" бе ударен за трети път. Крис Гади проби отдясно и центрира в наказателното поле, където влезлият като резерва Антони Иванов направи 3:0.

Силите на "смърфовете" стигнаха само за гол на честта, който дойде в първата от дадените три минути продължение от главния съдия. Симеон Райков центрира топката от ъглов удар, където Анте Аралица бе най-съобразителен и вкара с глава своя дебют гол с черно-белия екип.

С успеха си "Септември" временно се изкачи до осмата позиция преди края на кръга, а "Локомотив" остана на седмо място на четири точки от шестата позиция и с мач повече два кръга преди края на редовния сезон.