на живо

Серена счупи ракета, но продължава напред в Рио

Ализе Корне измъчи максимално световната номер 1

Серена Уилямс спечели с 2:0 сета (7:6, 6:2) срещата си от олимпийския турнир в Рио, срещу коравата французойка Ализе Корне. Двубоят между двете премина с доста пробиви и обрати, но в крайна сметка световната номер 1 се наложи над Корне, без да допусне да загуби сет.

Серена започна силно първия сет и след третия гейм вече водеше с два пробива- 3:0. Вместо да затвори лесно първата част, американката започна да допуска много непредизвикани грешки. Корне проби в четвъртия гейм, а следващият беше изключително дълъг и труден за французойката, но в крайна сметка, след 9 равенства, тя успя да вземе подаването си.

Загубеният гейм дойде в повече на Серена, която от ярост направи на пух и прах ракетата си.

Корне отново проби за 4:4, но се пропука при последния си сервиз гейм и Уилямс поведе с 6:5. Вместо да затвори лесно сета, Серена загуби подаването си на нула и така се стигна то тайбрек в първия сет. В него минибрейковете не липсваха, но американката направи един повече и спечели дългия гейм със 7:5.

Още в началото на втория сет Серена демонстрира агресивна игра и подсказа, че няма намерение да се задържа още дълго на корта. След два поредни пробива, американката поведе с 5:1. Корне върна един пробив, но силите и стигнаха само за това и Уилямс затвори сета и мача 7:6, 6:2.

В следващия кръг Серена ще играе срещу 15-та поставена Елина Свитолина от Украйна.