на живо

Серия 2 от четвъртфиналите: Битката за Англия

"Барселона" с наглед лесно предизвикателство срещу "Рома"

След като "Реал" Мадрид и "Байерн" Мюнхен зарадваха почитателите си с победи в първите мачове от четвъртфиналите на Шампионската лига, време е да се насочим към серия 2 на сблъсъците. Интригата на пръв поглед е една - Кой ще излезе победител от "Битката за Англия".

На "Камп Ноу" също ще е интересно, а Меси и компания трябва да се пазят от... "вълци".

"Ливърпул" - "Манчестър Сити", 21:00 ч., пряко по RING

След 9-годишно прекъсване феновете на "Ливърпул" отново ще напълнят "Анфийлд" за мач от четвъртфиналите на Шампионска лига. Традициите на тима в тази фаза на турнира със сигурност носят оптимизъм за тима на Юрген Клоп. Мърсисайдци са успявали да преодолеят тази фаза на турнира 9 пъти в последните си 13 участия. 

"Анфийлд" също дава спокойствие. През януари именно там "Ливърпул" нанесе единствената до момента загуба на "Сити" в местното първенство, побеждавайки с 4:3.

Снимка: Getty Images

"Гражданите" пък са за едва за втори път на четвъртфинали в Шампионска лига. Те са спокойни за ситуацията във Висшата лига, където водят в класирането с 16 точки пред градския съперник "Юнайтед". Това обаче няма отношение към днешния мач и изпълняването на заръките на Хосеп Гуардиола. А той иска едно - гол на чужд терен.

Ще успее ли Салах за пореден път да се превърне в герой за "Ливърпул" или "Сити" ще подходи внимателно и ще си осигури комфортна преднина преди реванша? Гледайте тази вечер по RING.

"Барселона" - "Рома", 21:00 ч., пряко по bTV Action

На "Камп Ноу" ще бъде интересно! На пръв поглед задачата на "Барса" изглежда лесна. Меси и компания трябва да се справят с "Рома".

Срещу италиански тимове испанският гранд има само 2 поражения и цели 15 победи. Проблеми за Ернесто Валверде обаче не липсват. Звездата на домакините - Лионел Меси, лекуваше контузия и остана на пейката срещу "Севиля". Дали той ще е възстановен напълно, ще може да видим по време на срещата.

Снимка: Getty Images

"Вълците" едва ли ще отидат беззъби в Барселона. Особено след като направиха неприятно равенство с "Болоня" в последния си мач. "Рома" обаче си има и обеца на ухото от гостуванията на "Камп Ноу" след онази загуба с 1:6 през 2015 г.

Дали това ще озлоби "вълците" или ще ги направи по-предпазливи, гледайте пряко по bTV Action.