на живо

Серина и Винъс Уилямс обвинени в сексизъм заради... филм

Новата лента "Методът Уилямс" предизвика критики

Обект на странни обвинения станаха бившите лидерки в световната ранглиста по тенис - сестрите Серина и Винъс Уилямс. Според потребители в социалните мрежи, последният филм, който проследява историята на семейството е... сексистки. 

Лентата "Методът Уилямс" ("Крал Ричард") разказва за първите стъпки на двете американки на корта под вещите напътствия на баща им Ричард. 

Според потребители на социалните мрежи обаче сюжетът омаловажава постиженията им. Известната британска феминистка д-р Джесика Тейлър написа в "Туитър": "Наистина ли правят филм за успеха на Серина и Винъс Уилямс, който се казва "Крал Ричард" и е за баща им? Знам, че ще подразня някои хора, но не смятам, че филм за две от най-успешните и силни жени трябва да бъде именуван на баща им или на който и да е мъж. Иска ми се той да беше за тях, а не за мъж. Наистина"

Изказването е неочаквано, тъй като Серина и Винъс Уилямс винаги са се борили за равноправието на половете на тенис корта. И двете често говорят за разликата в наградните фондове и заплащането при мъжете и жените тенисисти. 

Главната роля във филма - тази на Ричард Уилямс, е поверена на Уил Смит. Серина и Винъс са сред продуцентите и сами са решили лентата да се фокусира върху този период от живота им и работата с баща им, който поставя основните на големите им успехи. 

Повечето потребители в социалните мрежи не са съгласни с Тейлър.

"Чакайте! Някаква бяла жена има проблем с това, че Серина и Винъс продуцират филм за баща си? За техния баща!", пише потребителка на "Туитър".

Някои от отговорите на публикацията стигат и по-далеч, като обвиняват самата Тейлър, че се опитва да използва сестрите Уилямс за талисмани на феминизма, а по този начин ги обижда.