на живо

Серина Уилямс се завърна на корта със загуба

Американката отново в игра 4 месеца след раждането

Серина Уилямс се върна на тенис-корта четири месеца, след като роди детето си, но бившата №1 в женската ранглиста се бори здраво, но в крайна сметка падна с 6:2, 3:6, 5:10 от Елена Остапенко в демонстративен турнир в Абу Даби.

Това реално беше и първи мач за 36-годишната американка от януари 2017-а година, когато отпадна на Откритото първенство на Австралия. Тогава Серена е била бременна в осмата седмица с дъщеря си Алексис.

Сега завръщането й е опит да влезе във форма за поредното издание на Аустрелиън Оупън. Макар тя все още да не е излязла с ясно решение дали ще играе в първия турнир от Големия шлем за годината или не.

В мача днес Уилямс направи пробив още в първия сервис на шампионката от Ролан Гарос, но в крайна сметка плати цена на собствените си проблеми с началния удар.

"Страхотно е, че отново съм на корта! Нямам търпение да започна да тренирам повече и повече и да видя как ще се върна във веригата турнири”, обясни Серена.

„Тя е моят идол от дете. И когато имам шанса да играя срещу Серена Уилямс, радостта ми е неописуема”, доволна е и намиращата се на 7-о място в ранглистата на WТА латвийка.

Тагове: