на живо

Сериозно изпитание пред "Барселона" за Купата на краля

Каталунците гостуват на "Севиля" - 22:30 ч., пряко по bTV Action

Getty Images

Тази вечер bTV Action ще излъчи пряко най-чакания сблъсък от четвъртфиналите в турнира за Купата на краля. "Барселона" гостува на "Севиля" в Андалусия. Двубоят е с начален час 22:30.

Каталунците - шампиони и носители на Купата в последните четири години, ще бъдат без голямата си звезда - Лионел Меси, което прави задачата им на "Рамон Санчес Писхуан" още по-трудна. Аржентинецът получава почивка от наставника Ернесто Валверде и дори не е в групата за срещата.

Така в нападение за "блаугранас" ще действат Аленя и Малком, а дебют ще направи Кевин-Принс Боатенг. Участие в мача от първата минута няма да вземат и други двама ключови играчи на "Барселона" - Луис Суарес и Серхио Бускетс.

"Севиля" от своя страна излиза с най-доброто в опит да спре каталунците, които направиха турнира "свой" от 2015 г. насам, триумфирайки в четири поредни негови издания. Интересното е, че в два от финалите "Барселона" победи именно "Севиля". През 2016 г. Меси и компания спечелиха с 2:0, а през миналия сезон отнесоха същия съперник с 5:0.

Феновете на "Барселона" се надяват денят им да продължи с успех над коварния "Севиля", след като започна с гръмък трансфер. Каталунците обявиха привличането на младок, сочен за наследник на Йохан Кройф.

21-годишният Френки Де Йонг ще играе за "Барселона" от лятото. Той идва от "Аякс" срещу 90 милиона евро. Полузащитникът става най-скъпият холандски футболист в историята. До днес рекордът държеше Върджил Ван Дайк, преминал от "Саутхемптън" в "Ливърпул" за 85 милиона евро.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

Тагове:

@