на живо

Сесил Каратанчева на полуфинал в Акапулко

При успех българката може да срещне на финала Мария Шарапова

Сесил Каратанчева продължава невероятното си представяне на турнира в Акапулко и ще играе на полуфинал. В двубой от четвъртфиналите достигна до пълен обрат 2-6, 7-6(7) и 6-4 срещу пуерториканката Моника Пуиг като дори отрази три мачбола в мача.

По този начин българката достигна до своя първи полуфинал на ниво WTA от цели пет години насам.

Благодарение на днешния си успех Каратанчева си гарантира над 11 000 долара от наградния фонд и 124 точки за световната ранглиста, с които през следващата седмица ще отбележи сериозен прогрес от над 30 позиции до №126.

При евентуална победа на полуфинала, Сесил не само ще се класира за своя първи WTA финал, но ще направи и сериозна крачка към завръщане в Топ 100.

Нейна съперничка на полуфинала ще бъде петата поставена Тимеа Бачински, която достигна до тази фаза след успех с 6-3 и 6-3 над Йохана Ларшон, а това ще бъде първа среща между двете. Двубоят ще започне в полунощ българско време.

При успех Сесил Каратанчева може да срещне на финала приятелката на Григор Димитров, а самата Шарапова ще бъде пределно амбицирана за успех. Рускинята ще стане номер 1 в света при спечелване на титлата в Акапулко.