на живо

Сестрата на Сала: Не спирайте търсенето, брат ми е жив! (ВИДЕО)

Ромина Сала призова спасителните служби да възобновят акцията

Сестрата на Сала: Не спирайте търсенето, брат ми е жив! (ВИДЕО)

Сестрата на изчезналия над Ламанша футболист Емилиано Сала - Ромина, призова спасителните служби да продължат търсенето.

Преди ден акцията по издирването на аржентинския нападател и пилота Дейвид Ибътсън бе прекратена, тъй като се смята, че шансовете те да са живи са нулеви. 

"Посланието, което искам да изпратя е: "Моля ви, не спирайте търсенето!" Изключително благодарна съм на всички, които ни подкрепиха - на клуба, на хората, които го търсят, но ви моля, не се отказвайте! Чувствам, че брат ми все още е жив. Дълбоко в сърцето си знам. Той е боец и знам, че Емилиано и пилотът са живи. Благодарна съм за всичко, молбата ми е една - не спирайте, те са живи!", каза емоционалната Ромина пред журналистите.

Бившият клуб на Емилиано Сала - "Нант" също призова полицията да продължи търсенето. 

Преди седмица аржентинецът премина от френския отбор в "Кардиф" за рекордните за уелския тим 15 млн. евро. При инцидента той е пътувал към новия си клуб, след като се е сбогувал с бившите си съотборници. Частият самолет, на борда на който е бил 28-годишният Сала, изчезна от радарите над Ламанша в понеделник.