на живо

Сестри Стоеви се класираха за турнира на най-добрите 8 в света

Българският тандем ще бъде единствената европейска двойка в заключителната надпревара

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви за първи път ще участват в турнира на най-добрите бадминтонистки в света. Те си гарантираха място в топ 8 при женските дуети, след като събраха 65 210 точки и заемат 7-а позиция в класирането.

Надпреварата е през декември в китайския град Гуанджоу. Сестри Стоеви са единственият тандем от Европа. Компания на българките ще правят три двойки от Япония и по една от Тайланд, Индонезия и Китай, като последният тандем все още не е ясен.

"Една мечта стана реалност! Успяхме да се класираме за финалите през декември! Благодарим на всички за невероятната подкрепа", споделиха сестрите в социалните мрежи.

2018-а безспорно е една от най-успешните за Габриела и Стефани Стоеви. Най-добрата българска двойка в бадминтона при жените спечели европейската титла в Уелва и триумфира последователно на турнирите в Орлеан, Откритото първенство на България, Откритото първенство на Холандия, а преди седмица спечели и в  Саарбрюкен. Българките достигнаха до финал на Откритото първенство на Швейцария и на шампионата на Франция и играха на първи полуфинал на турнир от Суперсериите в Китай.