на живо

Севиля пак е на финал, Гамейро - обявен за "крал"! (ВИДЕО)

БГНЕС

Севиля отново извървя пътя чак до финала на Лига Европа. Отборът на Унай Емери победи с 3:1 в полуфинала реванш Шахтьор Донецк, а безспорен герой на мача отново бе Кевин Гамейро.

След 2:2 в Украйна севилци откриха резултата на своя стадион още в 9-та минута. Кевин Гамейро натисна Малишев при пас назад към него, украинецът сбърка и Гамейро, останал сам срещу вратаря вкара.

Испанският тим държеше контрол върху мача, но към края на първата част Шахтьор натисна. Много красива контраатака, изработена от Марлос бе в основата на изравнителния гол на Едуардо Да Силва в 44-та минута. Тогава се забеляза колебание в играта на Севиля, но до края на полувремето оставаше съвсем малко.

На почивката Унай Емери явно бе успял да върне самообладанието на своите и те отново поведоха. Кевин Гамейро пак бе голмайстор в 47-ма минута, а контрата, сътворена от домакините бе забележителна.

Мариано Ферейра вкара изумителен гол за 3:1 в 59-та минута, след което съпротивата на Шахтьор окончателно бе прекършена.

Героят Кевин Гамейро бе заменен малко преди края на мача и бе изпратен с бурни овации от целия стадион. Френският нападател вкара 7 гола тази пролет в Лига Европа и е с основен принос за похода на Севиля.

Финалът на Лига Европа е в Базел на 18 май и там се срещат Севиля и Ливърпул. За андалуския тим това ще бъде 5-ти финал в турнира в последното десетилетие.