на живо

"Севиля" разнищи "Реал" и остави "Барса" на върха

Домакините триумфираха след 3:0

Reuters

"Севилия" победи безапелационно "Реал" Мадрид с 3:0 в среща от 6-ия кръг на Примера дивисион и не позволи на "Кралския клуб" да оглави еднолично класирането в Испания. 

Трите безответни гола за домакините паднаха през първото полувреме, а до края на мача футболистите на Хулиен Лопетеги така и не намериха отговор на попаденията.

Андре Силва се разписа още в 17-ата минута след подаване на Хесус Навас. 

4 минути по-късно резултатът бе 2:0, а Силва отново попадна в прегръдките на съотборниците си. Тибо Куртоа спаси вратата си от мощен шут на Навас, но след това топката попадна в съотборника му и той не сбърка.

Снимка: Reuters

В 36-ата минута Франко Васкес също стреля по посока на врата на "Реал", но нацели гредата. 

И все пак в 39-ата минута резултатът стана 3:0. Уасим бен Йедер вкара след центриране от корнер, при което футболистите на "Реал" не се ориентираха добре.

Второто полувреме очаквано бе проведено под натиска на "Реал". В 53-ата минута Лука Модирч дори прати топката във вратата на съперника. След намеса на системата за видеоповторения попадението бе отменено заради засада.

Така "Реал" не успя да се възползва от грешната стъпка на "Барселона" срещу "Леганес" и остава втори с 13 точки, колкото имат и каталунците, но по-лоша голова разлика.

"Севиля" пък се изкачи до четвъртата позиция в подреждането.