на живо

Шампионските амбиции на "Манчестър Юнайтед" минават през "Севиля"

Първи сблъсък между двата тима в турнир на УЕФА

Getty Images

Тази вечер "Манчестър Юнайтед" гостува на "Севиля" в опит да направи първа голяма крачка към трофея в  Шампионската лига. 1/8-финалната среща на "Рамон Санчес Писхуан" започва в 21:00 ч. и ще бъде излъчена пряко по bTV Action.

Двата тима никога досега не са изправяли един срещу друг в турнир на УЕФА. Освен това те спечелиха последните четири издания на Лига Европа. "Севиля" вдигна трофея през 2014, 2015 и 2016 година, докато английският тим се класира за групите на Шампионска лига, след като триумфира през миналия сезон.

Снимка: Getty Images

Наставникът на домакините Винченцо Монтела ще може да разчита на възстановените от контузии Евер Банега и Хоакин Кореа. 

"Червените дяволи" са считани за фаворит, но Жозе Моуриньо има доста кадрови проблеми. С травми са Златан Ибрахимович, Маруан Фелайни, Фил Джоунс и Маркос Рохо. Добрите новини за португалския специалист са, че Пол Погба, Маркъс Рашфорд, Антонио Валенсия и Андер Ерера за готови за игра.

Очаква се на "Рамон Санчес Писхуан" да направи дебют новото попълнение на "Юнайтед" - Алексис Санчес. 

От 21:45 ч. по RING ще може да наблюдавате "Шахтьор" Донецк - "Рома". 

"Римските вълци" са считани за фаворит, но украинския тим знае как да обърка сметките на съперника си. Вече го е правил - на 1/8-финалите през 2011 г.

Снимка: Getty Images

Голям проблем за домакините може да се окаже липсата на игрова практика. Сезонът в Украйна току-що започна, докато кампанията в калчото е в разгара си.

Напоследък "вълците" се представят силно, като имат 3 поредни победи и вече заемат третото място в Серия "А". В досегашните четири мача в Украйна обаче италианците имат само 1 победа и 3 поражения.