на живо

"Севиля" заплаши да бойкотира Суперкупата на Испания

В отбора са озадачени от последното решение на федерацията

Getty Images

Ръководството на "Севиля" заплаши да не пусне на терена футболистите си за мача, който ще определи носителя на Суперкупата на Испания. Причината е решение на футболната централа в страната, взето часове преди мача с "Барселона".

Срещата между шампиона и носителя на Купата на Краля трябва да се изиграе днес, но в "Севиля" са възмутени от разрешението в мача да няма ограничение за използването на футболисти от страни извън Европейския съюз. За сравнение, в мачовете от първенството тимовете имат право да използват до трима такива играчи.

"В "Севиля" сме изненадани от решението на Испанската футболна федерация 24 часа преди Суперкупата. В него се казва, че няма ограничения на играчите, граждани на страни извън Европейския съюз, могат да бъдат регистрирани. В последното съобщение за сезон 2018/2019 нямаше изключение и само трима можеха да играят. Адвокатите на клуба разглеждат казуса и при положение, че "Барселона" играе с повече от трима такива футболисти, това ще бъде причина за отказване.", пишат от клуба в официалния си сайт.

Мачът трябва да се играе в Танжер, Мароко.

В състава на "Барселона" за мача има четирима играчи извън Европейския съюз - Артуро Видал, Малком, Артур и Марлон. Филипе Коутиньо наскоро взе португалски паспорт, а европейско гражданство имат още Луис Суарес и Лионел Меси.