на живо

Шаби Алонсо поема "Борусия" Мьонхенгладбах от лятото

Испанецът се завръща в Германия

Getty Images

Бившият футболист на "Байерн" Мюнхен и "Ливърпул" - Шаби Алонсо, ще бъде новият треньор на "Борусия" Мьонхенгладбах. Новината бе съобщена от главния редактор на "Шпорт Билд" Кристиан Фалк и журналиста Фабрицио Романо.

39-годишният Алонсо, който прекрати състезателната си кариера през 2017-а, ще замени Марко Розе след края на настоящия сезон. Преди повече от месец Розе обяви, че през лятото застава начело на друг тим от Бундеслигата - "Борусия" Дортмунд.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След прекратяването на активнатата си кариера, европейският и световен шампион с Испания работи като треньор в една от детските формации на "Реал" Мадрид, както и в дубъла на "Реал Сосиедад".

Освен двете европейски титли и едната световна, Алонсо вдига два пъти трофея в Шампионската лига. Печели титлата на Испания, три пъти тази на Германия, носител е на една купа на Англия, една купа на Германия и две на Испания, както и носител на Суперкупата на УЕФА.

В кариерата си елегантният халф е играл за отборите на "Реал Сосиедад", "Ейбар", "Ливърпул", "Реал" Мадрид и "Байерн" Мюнхен.